Totul despre confortul dumneavoastra. Totul despre profesionalismul nostru.
(+40) 756 84 35 32 office@gtepedia.ro
Fabrica de tamplarie PVC, Aluminiu si instalatii electrice pentru constructii civile

Instalatii de impamantare

Prin instalatie de legare la pamant se intelege ansamblul format din electrozi ingropati in pamant, legati intre ei, si conductoare de legare la pamant, montate intre electrozi si intre acestia si instalatiile electrice. Rolul acestor instalatii este de a dirija in pamant, in conditii de siguranta a curentilor proveniti din descarcari atmosferice sau a curentilor de defect datorita deteriorarii sau conturarii izolatiei (instalatii de legare la pamant de protectie), precum si asigurarea unui anumit mod de functionare a instalatiilor de curenti tari sau de telecomunicatii (instalatii de legare la pamant de exploatare ).

Instalatiile de legare la pamant trebuie sa aiba o rezistenta cat mai mare in caz de scurtcircuitarea sistemului electric, pentru a putea asigura protectia necesara atat a bunurilor materiale, cat mai ales a vietilor omenesti.

O centură de împământare pozată pe cât posibil ca inel închis la o distanţă de 1m faţă de clădire şi o adâncime de 0,5m în jurul fundaţiei exterioare a construcţiei.

In concluzie, instalatia de legare la pamant trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte:

– instalatia de legare la pamant trebuie sa protejeze personalul, sa previna incendiile sau exploziile provocate de loviturile directe de trasnet si supraincalzirile provocate de curentii de scurtcircuit;

– instalatia de legare la pamant trebuie sa conduca curentul de trasnet si curentii de scurtcircuit fara a determina aparitia unor valori inadmisibile ale tensiunilor de pas si de atingere;

– instalatia de legare la pamant trebuie sa protejeze echipamentele electronice prin asigurarea unei cai de impedanta redusa intre ele.

impamantare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *